17:00

IF Karlstad Fotboll

Referat

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - IF Karlstad Fotboll

På onsdagkvällen drabbad A och U samman i domen. En nyttig match för U-laget där man fick mäta sig med ett lag två divisioner upp. Inledningsvis överraskar U-laget med en aggressiv och hög press. Och redan efter någon minut skapas ett bra läge som målvakten räddar. Första kvarten går på poäng till U som tvingar A att stressat spela längre. Men efter det tar A-laget över halvleken och går ifrån till en 5-0 ledning i halvlek. En gemensam nämnare är att vi gör oss sårbara i speluppbyggnaden, med lite för stor risk, för mycket kladd med bollen, försöker med svåra saker, sätter medspelare i svåra situationer och tar inte hemjobbet som behövs för att stänga ner de omställningar som blir.

I stort kan det sägas vara ungdomligt övermod, som brutalt straffas av skoningslöst omställningsspel med rakt spel i djupet där mer än halva laget tar sig in i boxen. Att hamna i så markant numerärt underläge håller inte mot något lag och i synnerhet inte mot ett effektivt och skickligt division 1 lag.

I halvlek görs byten så att alla tillgängliga spelare får sina 45 minuter. Andra halvlek blir rätt lik första där vi på nytt börjar bra, men sen tar A-laget över och gör på nytt 5 mål. Skillnaden är att vi lyckas göra 2. Det första är ett långt inlägg från högerkanten som Pelle nickar in på bortre stolpen. Andra målet gör Kenan som i en omställning löper sig förbi sin försvarare och behärskat placerar in bollen i bortre burgaveln.

Sammanfattningsvis fick A-laget träna mycket anfallsspel och med målskyttet utspritt på 8 spelare fick de stärkt självförtroende. U-laget valde att träna på att stå högt och pressa aggressivt. Kan tyckas som en optimistiskt och kanske dumdristig taktik mot ett så pass mycket bättre lag. "Skönare att lyssna till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge" och lärdomarna från den här matchen var många fler än om de valt att parkera bussen och stå lågt. Nu trycktestades laget och det pös på många ställen. Men orsaken var som beskrivits ovan i de flesta fall egna beslut, spela för svårt, dåligt duellspel och att inte ha det defensiva tänket när vi själva har bollen och tappar den. Allt detta kan vi själva städa bort..

En värdefull match som ger oss mycket att jobba med kommande veckorna.